Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κοπή της Βασιλόπιτας


Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Ποντίων έκοψε την πίτα του και για άλλη μια φορά η αίθουσα του Συλλόγου γέμισε ασφυκτικά.
Αυτός είναι και ο λόγος που ανάγκασε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Στάθη Παπαδόπουλο να σκεφτεί ότι ίσως του χρόνου η κοπή της πίτας θα πρέπει να  γίνει στο Δημοτικό θέατρο της πόλης.

Τα παιδιά του Συλλόγου, με τα ποιήματα που απήγγειλαν,  γύρισαν πολλά χρόνια πίσω τους παρευρισκόμενους, θυμίζοντάς τους τη ζωή τους στα χωριά πριν από 50 χρόνια.

Τα μικρά παιδιά που έπαιξαν θέατρο μιλώντας την ποντιακή διάλεκτο, έκλεψαν την παράσταση και  γνώρισαν την αποθέωση.

Στο τέλος βραβεύτηκαν τα παιδιά των μελών του συλλόγου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια ο ακολούθησε δεξίωση στον επάνω όροφο του κτιρίου με ποντιακά εδέσματα στην μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Σάββας Μιχαηλίδης. ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιορδανίδης Βασίλης, όλοι οι Αντιδήμαρχοι. δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χρυσούπολης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του τόπου μας και η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τον Παναγιώτη Κοργιαννίδη για την αφιλοκερδώς συμμετοχή του στην εκδήλωση, όλες τις γυναίκες που ετοίμασαν τα νόστιμα Ποντιακά εδέσματα και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.