Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση 17-11-19



Σύλλογος Ποντίων Νέστου
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Σύλλογο Ποντίων Νέστου πραγματοποιήθηκε η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ ‘’Η Μπάντα’’ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη. Στα πλαίσια της προβολής, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας μας παρουσίασε το βιβλίο του ‘’Μάρτυρες…100 χρόνια μετά’’.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου και πολλά μέλη και φίλοι που γέμισαν την αίθουσα του Συλλόγου όπου και παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαδόπουλου, μέλος της μπάντας του Δήμου Κερασούντας. Το βιβλίο απαρτίζεται από 40 συγκλονιστικές συνεντεύξεις με επιζήσαντες της Γενοκτονίας όπως 40 είναι και οι μάρτυρες της Εκκλησίας που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια του Πόντου.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασιλειάδης Πάρης όπου αναφέρθηκε στα τραγικά τότε γεγονότα καθώς και σε αποσπάσματα από το αυθεντικό βιβλίο του Γιάννη Παπαδόπουλου. Με αυτές του τις αναφορές, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι είναι υποχρέωση όλων μας να μη ξεχάσουμε ποτέ την ιστορία, τις παραδόσεις και τις αξίες μας αλλά αντίθετα να τις μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και αρχιερατικός επίτροπος Νέστου π. Αδαμάντιος. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας όπου αμέσως μετά την αναφορά του για τη συμπλήρωση από τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία, την παρουσίαση του Βιβλίου και την ανάγνωση ενός αποσπάσματος μέσα από αυτό ακολούθησε η προβολή του συγκλονιστικού αυτού ντοκιμαντέρ.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση, ερωτήσεις καθώς και ανταλλαγή απόψεων με τον δημιουργό Νίκο Ασλανίδη. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και οι θεατές αποχώρησαν φανερά συγκινημένοι.
Από το Δ.Σ.