Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΧΡΕΟΣ ΓΝΩΣΗ ΕΛΠΙΔΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου διοργάνωσε την πολιτιστική εκδήλωση "ΧΡΕΟΥΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ"
Ήταν η 6η κατά σειρά εκδήλωση η οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε μπροστά από το μνημείο των Ποντίων, στην ομώνυμη πλατεία, στην Χρυσούπολη.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε όλους εκείνους που γεννήθηκαν στην Βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας.
Σ΄αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να εγκατασταθούν σε μια νέα πατρίδα, όπου με μόχθο επιβίωσαν, καθώς και στους απογόνους τους, που πάντα τους τιμούν με ξεχωριστές εκδηλώσεις.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος των νευροχειρούργων Ελλάδας κ Παναγιώτης Σελβιαρίδης, από το Καπίκιοϊ της Τραπεζούντας.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ Γ. Γεωργιάδης και ήταν χωρισμένη σε 3 ενότητες με τα ανάλογα τραγούδια και χορούς.
Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι:
Γιώργος Σοφιανίδης στο τραγούδι, Δημήτρης Πιπερίδης στη λύρα, ο Κυριάκος Γερμανίδης στη λύρα, ο Αλέξης Μαρμαλίδης στο νταούλι.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η συμμετοχή δυο νεαρών ποντιόφωνων από την Τραπεζούντα, με μεγάλη αγάπη για το ποντιακό τραγούδι, του Ekin Uzunlar και του Apolas Lermi.
Τέλος στην εκδήλωση συμμετείχαν το μεγάλο και το μεσαίο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και ελπίδα για το μέλλον.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός, όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.