Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Ποντίων



Μπροστά σε πλήθος κόσμου ο Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου.
Ακολούθησε εκδήλωση με ποιήματα από μικρά παιδιά στην ποντιακή διάλεκτο, μέσα από τα οποία αναδείχτηκε η μεγάλη καταστροφή του Πόντου.
Ο κόσμος συγκεντρωμένος μέσα στην Πλατεία Ποντίων, η οποία αποτελεί μνημείο της πόλης μας, ταξίδεψε ευκολότερα στις αλησμόνητες πατρίδες.
Κοιτάζοντας τα πρόσωπα τους, διέκρινες τον πόνο και την θλίψη, γι αυτούς που χάθηκαν και γι αυτά που χάθηκαν.
Ο πρόεδρος μέσα από τον καταγγελτικό του λόγο καυτηρίασε τους αγώνες κάποιων κέντρων που προσπαθούν να ρίξουν στη λήθη, την μνήμη των αδικοχαμένων Ποντίων, λέγοντας πως σκοπός όλων αυτών είναι να ξεχαστεί η ιστορία του Πόντου γιατί οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς.
Οι Πόντιοι όμως δεν ξεχνούν........
Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση έως ότου δικαιωθούν οι ψυχές των άθαφτων προγόνων μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου κ Σάββας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Ιορδανίδης Βασίλης, οι Αντιδήμαρχοι κ Δομινάρη Τασούλα και κ Καλογερίδης Παύλος, οι σύμβουλοι κ Χρυσοβαλάντης Δήμου, κ Μερμελέγκας Γεώργιος, κ Παναγιωτίδης Γεώργιος, κ Σαββαίδης Λάζαρος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χρυσούπολης κ Γεωργουδάκης Δημήτριος, η γενική γραμματέας του Δήμου κ Σαμίδου Δήμητρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης, οι Σύλλογοι Θρακιωτών, Μικρασιατών, Αγ Κοσμά, Σκοπού, Πλαταμώνα Μακρυχωρίου.